Сьогодні, у день Святого князя Володимира, Блаженніший Святослав закликав відновити свої обітниці

1860 0
Він закликав вірян прийти до храмів і відновити обітниці, які ми дали у день свого Хрещення.
Фото: vifbs.in.ua

Фото: vifbs.in.ua

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав вірян прийти до храмів і відновити обітниці, які ми дали у день свого Хрещення через вуста хресних батьків, передають у департаменті інформації УГКЦ. 

Сьогодні відзначаємо День пам’яті князя Володимира. Блаженніший Святослав зазначив, що УГКЦ є спадкоємицею Церкви Володимирового хрещення. 

«Цього року ми дякуємо Богові за подію, яка відбулася в Бересті чотириста двадцять п’ять років тому. Тоді наша Київська Церква, яка має тисячолітню історію, на чолі з моїм великим попередником, митрополитом київським, галицьким та всієї Русі Михайлом Рогозою, разом із його єпископами відновила життєдайну єдність із наступником апостола Петра», – сказав він. 

Блаженніший Святослав запросив усіх вірних відновити свої хрещальні обіцянки, бо те, що вчинив князь Володимир стає нам доступне через особисте визнання віри, відречення зла і приречення єдності з Христом, зазначив він. 

Нагадаємо, що Чин відновлення хресних обітів у день Святого рівноапостольного князя Володимира у 2006 році в Українській Греко-Католицькій Церкві запровадив тодішній Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Любомир. Відтоді щороку в усіх храмах в Україні та всьому світі вірні після Літургії відновлюють свої хресні обіти. 

Читайте також: Як на Сихові відзначали річницю візиту Івана Павла ІІ. Фоторепортаж

Додамо, що 25 лютого 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого у зв'язку з 1000-ю річницею його смерті. 

Київський князь Володимир Великий (Володимир Святославич) народився близько 960 року і помер 15 липня 1015 року. У 988 році вибрав християнство як державну релігію Давньоруської держави. Відомий також як Володимир Святий Володимир Великий, Володимир Хреститель.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!