Сьогодні в книгарнях Львова з’явиться переклад 8-ї книги про Гаррі Поттера

5103 0
Від сьогодні, 30 вересня, поттеромани Львова мають нагоду придбати український переклад книги «Гаррі Поттер і Прокляте дитя».
Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

Український переклад книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя», яка стала 8-ю частиною серії романів про пригоди хлопчика-чарівника, надійде у продаж сьогодні ввечері. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». «По всій Україні продаж українського перекладу 8-ї книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя» почнеться 30 вересня о 8.00 вечора у мережах «Ашан» та «Книгарня «Є», – йдеться у дописі.

Читайте також: У Львові назвали найкращі книжки року. Перелік

Український переклад вкотре стане першим, він вийде у видавництві А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА раніше російського і польського, розповів директор видавництва Іван Малкович в ефірі «Громадського радіо».

«Це п’єса, яку Джоан Роулінг написала в співавторстві з іще двома драматургами. Спочатку я насторожено поставився, коли почув, що це п’єса. Але потім я кілька разів читав, як редактор, і захопився сюжетом», – сказав Малкович.

Гаррі Поттеру у новій книзі 40 років, і він має трьох дітей. Головний герой – це середній син, на ім'я Албус Северус. П'єсу «Гаррі Поттер і прокляте дитя» зараз ставлять у Лондоні. Квитки на неї розкуплені до 2017 року. Видавець також припустив, що за сюжетом книги зніматимуть фільм, а також розповів про те, що, можливо, 8-ма книга матиме продовження.

Читайте також: Жінки в літературі: 14 авторок, що отримали Нобелівську премію

Нагадаємо, із цієї нагоди сьогодні, 30 вересня, 0 19.00 год. у центрі Львова відбудеться зустріч поціновувачів роману – поттероманів. Організатори закликають львів’ян одягати парадні мантії та відьомські капелюхи: «Виймайте зі сховок шарфи та краватки з символікою своїх Гоґворських гуртожитків, хапайте чарівні палички, запрошуйте друзів та запасайтесь хорошим настроєм. Давайте разом перетворимо Львів, цього вечора, на столицю магії».

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!