Сьогодні у Києві поховали Георгія Гонгадзе

2275 0
Тіло після відповідної церемонії вбитого у 2000 році українського журналіста Георгія Гонгадзе поховали у дворі церкви Миколи Набережного на Подолі в Києві.
фото: hromadske.tv

фото: hromadske.tv

Попрощатися з журналістом прийшли його родичі, політичні та громадські діячі та кілька сотень людей.

У дворі церкви Миколи Набережного біля могили розташовано великий козацький хрест. Церемонію відспівування та прощання всередині церкви представники ЗМІ не знімали. У приуроченому до похорону зверненні вдова Гонгадзе Мирослава наголосила, що з похованням журналіста його справа не припиняється, замовники вбивства мають бути засуджені.

Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло до цього часу не ховали, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові. 30 листопада 2013 року на 69-му році життя померла Леся Гонгадзе.

Варто зазаначити, що після служби в Афганістані у1989 році Георгій Гонгадзе переїхав до Львова і навчався на факультет іноземних мов Львівського національного університету ім. І.Франка, активно включався у громадсько-політичне життя міста, створив тут Грузинський культурний центр Багратіоні. Одружився зі львів'янкою Мар'яною Стеценко, але цей шлюб тривав недовго.

Коли на межі 1991 і 1992 рр. у Тбілісі почалось антизвіадистське повстання, Георгій повернувся на батьківщину й приєднався до повстанців; брав участь у громадянській війні в Грузії, як журналіст працював в Абхазії та Осетії, отримав поранення в Сухумі.1993–1994 – був головним режисером творчого об'єднання «Центр Європи» (на Львівському телебаченні виходить його програма «Монітор»), співпрацює з газетою «Пост-Поступ». У 1993 р. завершив вищі студії у Львівському національному університеті імені Івана Франка

Після перемоги повстання знову з'явився у Львові, почав займатися кінодокументалістикою, познайомився зі студенткою юрфаку ЛНУ Мирославою Петришин, яка у 1995 році стала його дружиною. У1995 — Георгій і Мирослава переїздять до Києва.

За матеріалами: unian.ua, tyzhden.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!