Політична реклама

Сьогодні у Львівській філармонії колядуватимуть

1517 0
14 січня у приміщенні Львівської обласної філармонії відбудеться Різдвяне дійство за участі Галицького академічного камерного хору та Дитячого зразкового театру української пісні «Джерельце».

Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадмініcтрації. 

Галицький Академічний камерний хор привітає львів’ян з різдвяними святами, заспівавши найвідомішу українську щедрівку «Щедрик» Миколи Леонтовича.

Також у новорічному  концерті звучатиме прем’єрний твір відомого українського композитора з Харкова Юрія Алжнєва «Різдвяне дійство» на слова Ліни Костенко. У цьому творі Юрій Алжнєв використовує старовинні колядки та щедрівки, під час виконання яких декламуватимуться поезії Ліни Костенко.

У другому відділенні братиме участь Дитячий зразковий театр української пісні «Джерельце» з міста Моршина, який довгий час співпрацює з Галицьким академічним камерним хором. «Джерельце» запропонує глядачам віншування та різдвяний вертеп. Традиційно звучатимуть  українські старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування відомих українських композиторів Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Віктора Камінського, Володимира Павенського, Мирона Дацка, Олександра Яківчука, Олександра Кошиця.

Початок о 18.00 год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!