Політична реклама

Сьогодні у Львівській філармонії покажуть виставу про Святого Миколая

1939 0
Сьогодні, 23 грудня, о 15:00 та 17:00 год у Львівській філармонії зразковий театр української пісні «Джерельце» Моршинської школи мистецтв представить казкову виставу для дітей та дорослих «Ой, хто-хто Миколая любить».

Глядачі побувають в трьох світах, небесному раї, страшному пеклі з ковзанами та киплячою смолою, їх спокусить справжня чортяча дискотека, нарешті за допомогою світлих сил повернуться на землю, щоби в радості і мирі зустріти Великого Святого і отримати подарунки, інформує прес-служба Львівської міськради.

Організатором і керівником колективу є режисер, сценарист, костюмер, реквізитор, заслужений працівник культури України, Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ст. – Ірина Король. Задум вистави «Ой, хто-хто Миколая любить» виник у 90-х роках, у часи яскравого національного відродження.

Роль Святого Миколая виконує традиційно Микола Король. Впродовж багатьох років він є головним художником-декоратором, має чимало нагород як винахідник художньої частини вистав, при цьому він ще й актор. 

Традицією «Джерельця» є в ніч з 18 на 19 грудня отримувати пісенні привітання від випускників колективу.

У виставі діти і дорослі, які по-своєму відчитують багато філософських моментів. Наприклад, для багатьох дорослих повчальна сцена двох підлітків-курців, котрі говорять між собою на тему, що якщо б курити не було добре, то тато б не курив. Тобто йде мова про здоровий спосіб життя. Так дорослі розуміють, що буденні справи діти спостерігають за дорослими, тому дорослим варто бути уважними.

У творчій біографії колективу великий перелік конкурсів та фестивалів міжнародного рівня, де «Джерельце» отримувало найвищі нагороди, і тим самим достойно репрезентувало Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!