Сьогодні у Львові – прем’єра фільму «Крим. Як це було»: 5 фактів про документалку

2000 0
Сьогодні,17 березня у Львові розпочинається прокат документального фільму про анексію Криму. Пропонуємо дізнатися більше про нову документальну стрічку від Babylon’13.
фото: bbc.com

фото: bbc.com

1. Нова картина від Babylon’13 «Крим. Як це було», знята режисером Костянтином Кляцкіним, розповість про те, як відбувалась анексія півострова.

2. «Цей фільм – історія офіцерів, солдатів і матросів, які під час захоплення Криму не зрадили присязі на вірність народу України. Це фільм про тих, хто не спокусився брехливими обіцянками керівництва «братнього» флоту. Про тих, хто першими зіткнулися з тактикою «гібридної війни», яку Росія випробувала в Криму і пізніше реалізувала на Сході України», – зазначають автори фільму.

3. Картину знімали протягом 10 місяців. Режисер розповідає, що і далі стежить за життям своїх героїв і по закінченні зйомок.

4. Фільм складається з трьох новел і розповідає історії дванадцяти людей. Зйомки проходили в українських містах, де зараз живуть герої фільму. Це Миколаїв, Одеса, Маріуполь.

5. Перший показ фільма відбудеться у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

У Львові фільм транслюватимуть до 23 березня у «Кінопалаці»,що на влиці Театральній, 22.

За матеріалами: pravda.com.ua, zaxid.net, np.pl.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!