Сьогодні у Львові День пам’яті та примирення. Програма заходів

1711 0
Сьогодні, 8 травня, у Львові відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення. Громада міста також зможе вшанувати загиблих героїв, чий вклад у боротьбу із найжахливішими тоталітарними режимами ХХ століття став безцінним.

Сьогодні о 10:00 годині відбудеться покладання квітів та запалення лампадок до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів (пл. Шашкевича), а також хвилина мовчання. Після цього відбудеться перехід колони представників влади, дипломатичного корпусу та громадськості до Пам'ятного хреста колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» (вул. Грабовського,11).

О 10:30 буде покладання квітів від представників обласної та міської влади, дипломатичного корпусу, громадськості до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».

Біля пам’ятного хреста о 10:40 годині розпочнеться екуменічна панахида, а о 11:00 – громадське віче. Передбачаються виступи керівників області та міста, колишніх в’язнів концентраційного табору.

Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі міськради, на 9 травня не заплановано жодних заходів.

Читайте також: Де згадати жертв режимів у Львові. Перелік пам`ятних місць

Для мешканців та гостей міста підготували перелік пам’ятних місць, які є символами великої трагедії і боротьби, а також мужності й віри в перемогу. Відтак, буде змога відвідати їх, запалити лампадку та покласти квіти у спогад про загиблих. У ці дні є важливим вкотре зрозуміти цінність миру та людського життя.

Фото: news.vash.ua, day.kiev.ua, dailylviv.com

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!