Сьогодні у Львові лунатимуть сирени

1046 0
Оповіщення буде навчальним.

Сьогодні, 22 вересня, на Львівщині лунатимуть навчальні сирени. Оповіщення лунатиме із 14:50 до 14:55 год. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Читайте також: Алярм! У Львові немає ефективної системи оповіщення

«З метою перевірки рівня готовності територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення 22 вересня 2021 року у період з 14:50 год. до 14:55 год. проводитиметься навчальне оповіщення населення м. Львова та області сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени», – йдеться у повідомленні.

Звучання електросирен означає сигнал «Увага всім!». Почувши його потрібно увімкнути теле- та радіоприймачі (телевізійні канали «UA:Львів», «1 Західний», радіостанція «UA:Українське радіо» 103,3 МГц) і прослухати повідомлення цивільного захисту.

Повідомлення цивільного захисту передаються протягом 5 хвилин після подачі звукового сигналу «Увага всім!».

У зв’язку з тим, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення навчальна, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Мешканців просять зберігати спокій.

Читайте також: Скільки сирен працює у Львові і чи збираються їх оновити

Нагадаємо, що Тvoemisto дізнавалося, що потрібно для того, аби налагодити ефективну систему оповіщення. Детальніше про те, як працює система оповіщення у Львові і за кордоном, читайте у матеріалі «Коли вже падали дерева». Чому у Львові немає сучасної системи оповіщення населення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!