Сьогодні у Львові обмежуватимуть рух через похорон Омеляна Коваля

1855 0
У лютому Омеляну Ковалю мало виповнитись 99 років.
Фото: Центр досліджень визвольного руху

Фото: Центр досліджень визвольного руху

Сьогодні, 23 січня, відбудеться похорон одного із лідерів ОУН (б), в’язня нацистського табору Аушвіц Омеляна Коваля. За маршрутом похоронної процесії можливе ситуативне обмеження руху транспорту. 

О 12:00 у Соборі святого Юра відбудеться чин прощання, після чого приблизно о 13:30 Омеляна Коваля поховають на полі почесних поховань №67 на Личаківському кладовищі.

Омелян Коваль помер у суботу, 19 січня. У лютому йому мало виповнитись 99 років. Із 1938 року він був членом ОУН. У 1941 році брав участь у проголошенні Акту відновлення Української держави. Був одним з перших українських в’язнів Аушвіцу. Після закінчення Другої світової війни переїхав до Бельгії.

Омелян Коваль був секретарем та головою Головної ради українських організацій Бельгії, одним із президентів Європейського Конгресу Українців і почесним головою Ради директорів Світового конгресу українців. У 1997-му році отримав громадянство України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!