Сьогодні у Львові поховають вуличного художника Томаса Орбеллі

2732 0
Для тих, хто хоче попрощатись, буде транспорт від каплиці на Пекарській на Янівський цвинтар.
Фото: Зоряна Гребенюк/Фейсбук

Фото: Зоряна Гребенюк/Фейсбук

Сьогодні, 12 грудня, у Львові поховають вуличного художника Томаса Орбеллі, який помер 23 листопада. Томас Орбеллі продавав свої картини на «Вернісажі» і часто малював на Музейній площі.

Поховають Томаса Орбеллі на Янівському цвинтарі, куди забезпечать транспорт від каплиці на вул. Пекарській, 52 о 13:00.

Читайте також: На Львівщині зруйнували кінотеатр із мозаїкою Володимира Патика

Томас Орбеллі народився 16 лютого 1951 року в Тбілісі. Закінчив Тбіліський Політехнічний Інститут. Як архітектор створив чимало проектів – в Батумі, Кутаїсі, Телаві, Зугдіді і Тбілісі. Його архітектурні доробки багато разів отримували вітчизняні та міжнародні нагороди і премії. Томас Орбеллі проектував музеї, філармонії, готелі, санаторії, ресторани, будинки відпочинку та житлові масиви, пише у його некрологу Людмила Тимошенко.

«Далі сталася невідома життєва катастрофа (про яку не хотів розповідати) і Томас опинився на львівському вернісажі, де створив нового Себе – вуличного художника. Тепер вернісаж чи Музейну площу важко уявити без особи Томаса: скромної, подекуди неохайної, одухотвореної і натхненної, завжди інтелігентної, ввічливої і трохи сумної. Тут він малював чудернацькі картини у стилі примітивізму і продавав за безцінь, а частіше дарував. Малював на чому прийдеться – картонках, старих платівках, дощечках», – ідеться в некролозі.

Томас Орбеллі, за словами авторки некрологу, був представником так званої естетики дна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!