Сьогодні у Львові попрощаються з реставратором Мирославом Отковичем

996 0
Львівського художника і реставратора поховають на Личаківському кладовищі.
Фото: Мирослав Откович

Фото: Мирослав Откович

Сьогодні, 28 жовтня у Львові поховають художника-аквареліста, реставратора, заслуженого діяча мистецтв Мирослава Отковича. Чин похорону відбудеться о 12:00 год у храмі Пресвятої Трійці УГКЦ, що на вул. Тершаківців, 11а. Про це повідомили у міськраді Львова.

Мирослава Отковича поховають на 75-му полі Личаківського кладовища у родинному гробівці.

Нагадаємо, львівський митець помер 26 жовтня на 75-році життя.

Читайте також: Помер львівський мистецтвознавець Василь Откович

Мирослав Откович – художник-аквареліст, сценограф, реставратор, член Національної спілки художників України з 1980 року, заслужений діяч мистецтв України (2001), народний художник України (2009).

Він став ініціатором організації професійної реставраційної освіти у Львові (Львівський коледж декоративного та ужиткового мистецтва імені І. Труша та Львівська національна академія мистецтв).

Був автором проєкту «Реставрація іконостаса з церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський», авторства Йова Кондзелевича (Богородчанський іконостас) – пам'ятки мистецтва національного значення.

Нагадаємо, що брат Мирослава, видатний львівський мистецтвознавець Василь Откович помер у 2017 році на 67-му році життя. Він тривалий час боровся з онкологічною хворобою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!