Сьогодні у Львові покажуть адаптований для незрячих фільм «Політ золотої мушки»

1432 0
Показ відбудеться о 15.00 год на Хуторівці.
Photo by Josh Calabrese on Unsplash

Photo by Josh Calabrese on Unsplash

Сьогодні, 10 листопада, у центрі реабілітації осіб з інвалідністю «Галичина», що по вул. Хуторівка, 38, відбудеться показ фільму «Політ золотої мушки» з аудіодискрипцією для осіб з вадами зору, повідомляє ЛМР.

Фільм підготував Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», початок о 15.00.

Читайте також: Тисяча й одна перешкода. Чи є Львів зручним для людей із порушенням зору

За словами авторки проєкту «Українське кіно з аудіодискрипцією», експертки і консультантки з питань аудіодискрипції Оксани Потимко, фільм «Політ золотої мушки» режисера Івана Кравчишина адаптували за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради.

Фільм покажуть інклюзивній аудиторії реабілітаційного центру, де зараз перебувають на реабілітації особи з інвалідністю різних нозологій зі всієї України.

Читайте також: «Потребують супроводу все життя». У Львові створять будинок проживання для людей з інвалідністю

Загалом 2020 року «Українська спілка інвалідів – УСІ» виготовила спеціальні закадрові коментарі (аудіодискрипцію) до 8 фільмів для дітей і дорослих. Усі фільми адаптували в межах різних проєктів, підтриманих кількома донорами. За фінансування управління соцзахисту ЛМР адаптували 3 стрічки, з них 2 – у межах проєкту «Українське кіно з аудіодискрипцією». Це українські фільми «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке» і «Політ золотої мушки».

Читайте також: Чи запрацює у Львові соціальне таксі

До речі, фільми з аудіодискрипцією презентували не лише у Львові, як було передбачено проєктом, а й у Миколаєві, Херсоні, Трускавці, Хмельницькому, Кам’янець-Подільському.

Зараз фільми виклали на сайт usi.org.ua, де їх зможуть переглянути шанувальники кіно з різних регіонів України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!