Сьогодні у Львові презентують оновлений Дім Франка

2883 0
Будинок став першим в Україні інтерактивним меморіальним музеєм.

24 листопада у Львові стартував проект «Франко:Наживо», в рамках якого відвідувачам презентують оновлений Дім Івана Франка. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Дім Франка став першим в Україні інтерактивним меморіальним музеєм. В музеї встановили тачпади, аудіо- та відеотехніку для створення елементу присутності власників будинку.

Читайте також: У Львові відкриють перший в Україні інтерактивний меморіальний музей

«Для нас дуже важливо змінювати стереотипи, згідно з якими ми сприймаємо наших класиків у вигляді камінних, монументальних пам’ятників і забуваємо про те, що це були живі люди. Більше того, вони практично присутні в нашому житті і ми хотіли би, аби цей момент присутності відвідувач відчув. Є конкретні засоби, технології і методи, як створити цей ефект», – каже директор музею Богдан Тихолоз.

Окрім цього, в музеї тепер можна буде побачити театралізовані екскурсії, в рамках яких актори в ролі Івана Франко, його дружини та дітей зустрічатимуть відвідувачів та розповідатимуть про життя родини Франків та історію самого будинку. Також в музеї розробили окрему виставу для дітей, за мотивами твору Івана Франко «Коли ще звірі говорили».

Офіційна презентація проекту «Франко:Наживо» запланована на вівторок, 27 листопада. Проте сьогодні, завтра і післязавтра львів’яни мають змогу прийти до будинку Франка і випробувати інтерактивні і театралізовані екскурсії.   

Читайте також: У Львові відбулася прем'єра фільму «Король Данило»

Сьогодні та завтра в Дім Франка можна завітати до 15:00 та 15:30 включно. В понеділок, 26 листопада, музей запрошує на інтерактивні екскурсії «Живим будинком» до 16:00 включно.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!