Сьогодні у Львові прощатимуться із загиблим на війні захисником Ярославом Матвіївим

1690 0
Львівʼян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Сьогодні, 1 вересня, у Львові попрощаються з Ярославом Матвіївим, який загинув у бою з російськими окупантами. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Об 11.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11.30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Львівʼян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Читайте також: У бою за Україну загинув воїн зі Львова Ярослав Матвіїв

Довідково

Ярослав Матвіїв («Тигр») – львів’янин. Навчався у ліцеї імені Василя Симоненка Львівської міської ради. Закінчив коледж телекомунікацій та комп’ютерних технологій Національного університету «Львівська політехніка», згодом отримав ступінь бакалавра у Державному університеті телекомунікацій. Вихованець та виховник Організації української молоді «Спадщина».  

У 2015 році став добровольцем у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України та виконував бойові завдання в зоні проведення АТО. Брав участь у позиційних боях в районі Пісків та Донецького аеропорту. У 2019 році був залучений до Миротворчої місії ООН у Демократичній Республіці Конго.  

Після завершення контракту проходив «Курс лідерства тактичного рівня» у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, згодом займався підготовкою розвідників. 

Із початком повномасштабного вторгнення брав участь у обороні Києва. Боровся із окупантами під Сєвєродонецьком і Лисичанськом у складі 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ Збройних Сил України та отримав звання лейтенанта. Йому було 28 років. У полеглого залишились батьки та дружина. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!