Сьогодні у Львові прощатимуться з пластуном Олесем Криськівим

1057 0
Поховають Олеся Криськіва на Личаківському кладовищі.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Сьогодні, 11 липня, у Львові поховають відомого львівського пластуна Олеся Криськіва, який помер 9 липня на 66-му році життя.

Прощання з покійним розпочнеться об 11 липня, о 12:00. Чин похорону буде о 13:00. Поховають Олеся Криськіва на Личаківському кладовищі о 14:00 в родинному гробівці (поле № 52).

Довідка.

Олесь Криськів відіграв ключову роль у відродженні Пласту в Україні у 1989 році. Саме йому Пласт діаспори передав символічну іскру у 1990 році. Ініціював та створював пластовий курінь «Чорноморці». Був головою Пласту в 1990-х. Олесь Криськів сприяв створенню меморіалу та пам’ятника Пласту на території Личаківського цвинтаря, де поховані зокрема доктор Олександр Тисовський, Віктор Гурняк та інші. Останнім часом він хворів та переніс два інсульти.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!