Сьогодні у Львові розпочнеться суд над українським художником Олесем Дзиндрою

4376 0
Відомого художника, засновника «Музею ідей» Олеся Дзиндру, та ще одного волонтера звинувачують у продажі авто для ЗСУ.
фото: ukrainer.net

фото: ukrainer.net

Сьогодні, 30 серпня, у Львові обиратимуть запобіжний захід для львівського художника Олеся Дзиндри та ще одного волонтера, яких правоохоронні органи звинувачують у продажу автомобілів, які завозили нібито для фронту. Про це повідомила головна редакторка «Видавництва Старого Лева» Мар'яна Савка.

Письменниця та редакторка видавництва закликала прийти до Львівського окружного адміністративного суду о 13:30 год. на вул. Чоловського, 2, та підтримати українського художника Олеся Дзиндру.

Читайте також: Львів'яни стали на підтримку художника Олеся Дзиндри

«В мене просто нема слів. Я прочитала, що з Олеся Дзиндри ті органи, які мають нас захищати, ліплять образ злочинця-крадія. Яка ж це рафінована підлість. Кому це потрібно? Чому? Я шокована…. Дзиндра торгував машинами, серйозно? Все життя роздавав усім довкола все, що міг, а зараз вирішив нажитися на армії ? В якій хворій голові це виросло? Це що, зрощування медведчуків-наклепників в умовах війни?», – написала Мар’яна Савка.

Нагадаємо, що львівські поліцейські викрили двох осіб, які завозили автівки під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Їм вдалось перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням. Однак замість відправки на фронт автомобілі продавали за готівку жителям Львівської та інших областей.

Як стало відомо Tvoemisto.tv з власних джерел, йдеться про справу щодо ввезення автомобілів на потреби ЗСУ. Львів’яни висловлюються на підтримку художника, архітектора та волонтера Олеся Дзиндри, якого звинувачують у махінаціях з допомогою для Збройних Сил України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!