Сьогодні у Львові розпочнуть будівництво Польського дому

2744 0
Сьогодні, 6 листопада, у Львові урочисто закладуть капсулу з нагоди початку будівництва Центру польської культури та європейського діалогу – Польського дому. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
фото: wspolnotapolska.org.pl

фото: wspolnotapolska.org.pl

Урочистості розпочнуться о 12.15 годині за адресою: вулиця Шевченка. Участь у заході візьме міністр закордонних справ Республіки Польща Ґжеґож Схетина, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Товариства «Польська спільнота» Лонґін Комоловський.

З цієї нагоди також відбудеться концерт у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Опісля польська та українська делегації покладуть квіти до головної плити Польського військового меморіалу, а також меморіалу воїнам Української Галицької армії на Личаківському цвинтарі.

Нагадаємо, польська громада створить у Львові Центр польської культури та європейського діалогу. Приміщення використовуватимуть не лише як осередок спілкування й обміну традиціями. Обіцяють, що тут також буде багатофункціональний конференц-зал й місця для ночівлі.

У 2012 році Львівська міська рада ухвалила рішення про виділення земельної ділянки під будівництво Польського дому. Проект і технічна документація вже готові, будівництво планують розпочати цього року. Тим часом польські громадські організації оголосили про збір пожертв на будівництво цього приміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!