У Львові стартує Тиждень сучасної драматургії в межах Форуму. Програма

2026 0
Із 8 по 13 вересня на сценах львівських театрів будуть представлені постановки за текстами сучасної драматургії.
Фото: polit.ua, dailylviv.com, britishcouncil.org.ua, misto.ridne.net

Фото: polit.ua, dailylviv.com, britishcouncil.org.ua, misto.ridne.net

Загалом програма розбита на три частини. Серед них вистави, сценічні читання та зустрічі/бесіди/презентації.

Розпочнеться все з вистави «Memento Vivere» за Роменом Гарі (реж. Роман Валько) у Львіському академічному театрі ім. Леся Курбаса 8 вересня о 19.00 год.

Новинкою програми є сценічні читання п’єс британських, польських та українських драматургів. Зокрема на глядачів чекають втілення трьох п’єс найкращих британських авторів останнього десятиліття, робота над якими проводилась за підтримки Британської ради в Україні (10-12 вересня о 13:00).

Між тим організатори представлять побачити читання-проекти від Першої сцени сучасної драматургії за текстами «7 історій та інші п’єси» Моріса Панича (10 вересня об 11.00), «Полярники» Марії Вакули (10 вересня о 19.00) та «Бургомістр» Малґожати Сікорської-Міщук (12 вересня о 19.00).

Також в програмі презентації книг, дискусія про «Тексти і театр» (9 вересня о 15.00) і прем’єра фільму «Про героїв і не тільки» – спільної роботи групи театральних митців (13 вересня о 15.00).

Спільно з Форумом видавців над програмою працювали Мистецька майстерня «Драбина» та Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. Координатор – Вікторія Швидко.

Сторінка програми у facebook

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!