Сьогодні львів'ян кличуть на благодійний концерт для збору коштів на лікування художниці

2553 0
Наприкінці липня цього року у Тетяни Думан виявили пухлину мозку.
Фейсбук Василини Думан

Фейсбук Василини Думан

Сьогодні, 16 вересня, у Львові відбудеться благодійний концерт «Усміхайся, малюй, живи». Зібрані кошти віддадуть на порятунок життя художниці та волонтерки Тетяни Думан. Про це повідомляють на сторінці події Фейсбуку.

У благодійному концерті візьмуть участь Оксана Муха, Павло Табаков, Віктор Винник із групи «Мері», «Піккардійська Терція», українські воїни – учасники соціально-мистецького проекту «Пісні Війни» й танцювальний театр «Життя». У межах концерту також відбудеться благодійний аукціон.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти зібрати кошти на лікування 6-річного Любомирчика

Місце проведення – Палац культури залізничників «РОКС» (вул. Федьковича, 54). Початок – о 19:00. Запрошення-подяки на благодійний концерт можна замовити і придбати за телефоном: 068 420 88 74.

Довідка

Тетяна Думан-Скоп народилася 8 листопада 1981 року у містечку Миколаїв, що на Львівщині. У 2005-му вступила до Львівської академії мистецтв, де отримала диплом магістра сакрального мистецтва. Вона є дружиною відомого українського художника-іконописця Лева Скопа. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для українського війська понад три мільйони гривень.

Наприкінці липня цього року Тетяна захворіла. Обстеження показало пухлину мозку. Наступні аналізи підтвердили, що це гліосаркома. Зараз художниця-волонтерка перебуває у Польщі, де медики уточнюють діагноз: якого саме типу це пухлинне утворення. Однак відомо, що лікування Тетяни Думан потребує значних коштів – понад 30 тисяч доларів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!