У Львові розпочалася позачергова сесія міськради через сміття. Трансляція

1639 0
Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що ситуація із вивезенням сміття у Львові – критична.

Учора, 18 січня, із цього приводу відбулось засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій. Відтак, відповідні звернення з проханням про допомогу будуть скеровані у державні органи влади. Також влада міста звернулася до міжнародних екологічних організацій, міст-партнерів та посольств іноземних держав з інформацією про ситуацію, яка склалась, та проханням про допомогу.

Відтак, сьогодні, 19 січня, о 10:30 розпочалося позачергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради, щоб знайти вихід із ситуації, що склалася.

Трансляцію сесії наживо можна переглянути ТУТ.

 «Вісім місяців Львів перебуває в сміттєвій блокаді. Весь цей час нам вдавалось без жодної допомоги з боку держави знаходити можливості для ліквідації наслідків кризової ситуації. Ми звертались в усі можливі інстанції, аби місту допомогли з доступом до полігонів для тимчасового вивезення сміття до моменту побудови нового сміттєпереробного комплексу. На жаль, внаслідок різних обставин, в тому числі і адмінресурсу, нам один-за-одним закрили усі можливості для вивезення ТПВ. На сьогодні усі перевізники повідомили, що мають або дуже серйозні проблеми з вивезенням сміття, або ж взагалі не мають куди його вивозити»,  – зазначив у відеозверненні до містян міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 18 січня під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було ухвалено рішення про те, щоб звернутися до голів обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз твердих побутових відходів на полігони в межах області та держави.

Заначимо, у місті створили оперативний штаб, щоб врегулювати ситуацію зі сміттям.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!