Сьогодні відійшов у вічність художній керівник капели «Дударик»: де попрощатися. Доповнено

8898 0
У вівторок, 24 травня, на 75-му році життя відійшов у вічність Кацал Микола Лукич – український хоровий диригент, лауреат Національної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка, народний артист України, художній керівник Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».
фото: parafia.org.ua, magarich.com

фото: parafia.org.ua, magarich.com

Микола Лукич Кацал народився у Проскурові, шкільну освіту отримав в Красилові. У 1962 році закінчив Львівський Політехнічний Інститут як інженер-геодезист. Музичну освіту здобув у 1965–1973 роках в Читінському, Львівському училищах та Львівській консерваторії.

У 1971 заснував хор хлопчиків «Дударик», з яким досяг значних успіхів. Видатною подією, зокрема і у житті міста Львова, було відкриття у 1989 році першої української державної хорової школи. Микола Кацал – ініціатор створення у Львові Львівського християнського екуменічного братства (2002 р.), як прообразу духовної консолідації українського народу. Нагороджений Грамотами Української Православної Церкви (КП), Української Греко-Католицької Церкви, медаллю «За відданість» Української Автокефальної Церкви.

У 2010 Кацал Микола Лукич став Народним артистом України. Почесний громадянин міста Львова (2011 рік, Ухвала Львівської міської ради від 21.04.2011№433). Нагороджений відзнакою міського голови Львова «Почесний знак Святого Юрiя» (грудень 2015). Є власником відзнаки Президента України – ювілейною медалі «20 років незалежності України» (19 серпня 2011).

Сьогодні увечері, 24 травня, о 19.00 год. у храмі св. Лазаря (вул. Коперника, 27) відбудеться парастас. Попрощатися з Почесним львів’янином можна буде до завтрашнього обіду. Храм буде відчинений усю ніч. У середу, 25 травня, о 13.00 год. відбудеться чин похорону, після якого приблизно о 14.30 год. похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!