У Львові розкажуть про реформу судової системи

1414 0
Лекція-дискусія із заступником голови Верховної Ради України Оксаною Сироїд на тему: «Судова реформа: українські «традиції» та європейські стандарти» відбудеться 1 квітня у Львові.

Про це повідомили в прес-службі УКУ.

Лекція організовується Центром верховенства права УКУ за підтримки Львівського відділення Асоціації правників України.

Судова реформа є одним із найактуальніших викликів, які стоять перед українським суспільством та українською владою, зазначають організатори. Оксана Сироїд є визнаним експертом з питань реформування правосуддя та судочинства, а з грудня 2014 р. – віце-спікером Верховної Ради. В рамках своєї законодавчої роботи значну увагу приділяє питанням, пов’язаним із реформуванням судової гілки влади в Україні.

Під час заходу планується розглянути такі питання, як проблема політичного впливу на суддів та незалежності органів, що відповідальні за добір, призначення, переведення та звільнення суддів. Також буде піднято питання впровадження реального самоврядування суддів, добору та відповідальності суддів. Значну увагу приділять таким аспектам судової реформи, як оновлення суддівського корпусу, проблемні аспекти прийняття закону про судову реформу, а також впливу процедурних аспектів його прийняття на довіру до нього, зокрема, питанням підтримки судової реформи з боку громадянського суспільства.

Модераторами заходу стануть Академічний директор Центру верховенства права Українського католицького університету, доцент, кандидат юридичних наук Оксана Головко-Гавришева та Голова відділення Асоціації правників України у Львівській області Антон Подільчак.

До участі запрошуються представники професійного юридичного середовища, науковці та студенти-правники та особи, які цікавляться питаннями реформування судової системи в Україні.

Місце проведення  –  конференц-зал філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35).

Початок заходу – о 14:00.

Для участі в лекції необхідно зареєструватися – http://goo.gl/forms/K6FZR8vayH

Додаткова інформація – [email protected], 0939939351


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!