Сьогодні у Львові відзначать 113-у річницю з дня народження Степана Бандери

1393 0
«Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб», казав Бандера.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Сьогодні, 1 січня у Львові відзначають 113-у річницю з дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери. Охочих мешканців запрошують доєднатися до події. Про це повідомили у департаменті комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА.

Захід відбудеться на пл. Кропивницького, біля пам‘ятника Степана Бандері, о 14.00. Трансляцію переглядайте на каналах Tvoemisto.tv у YouTube та Facebook.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року у Старому Угринові на Івано-Франківщині. Він був одним із ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху ХХ століття, а після розколу ОУН – голова Проводу ОУН-Б. Разом зі Степаном Стецьком він став автором Акту відновлення Української держави 1941 року. Того ж року його арештували у Берліні, а згодом відправили до концтабору. У 1959 року його вбили за наказом КДБ у Мюнхені.

На Львівщині музей-садиба родини Бандери розташований у селі Воля-Задеревацька, що на Стрийщині. Репортаж звідти читайте тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!