Сьогодні у Львові відзначать 130-річчя Патріарха Йосифа Сліпого. Програма заходів

1274 0
Ювілейну дату у Львові відзначать спільною молитвою, відкриттям банерної виставки та особливим документально-мистецьким проєктом.
Фото: ugcc.lviv.ua

Фото: ugcc.lviv.ua

Сьогодні, 17 лютого, у Львові відзначать 130-ліття від Дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого). Зокрема, відбудеться спільна молитва, відкриття банерної виставки та особливий документально-мистецький проєкт.

Зокрема, о 10.00 в Архикатедральному Соборі святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Митрополит Львівський і Архієпископ Львівський Ігор.

Читайте також: У Львові хочуть здійснити мрію Йосифа Сліпого – відродити простір історичного храму в центрі міста

З 13.00 по 17.00 у Соборі триватиме виконання творів світової та української класики (звучатимуть твори європейських та українських композиторів). Музика лунатиме у виконанні артистів Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».

О 12.00 на вул. Коперника, 34 біля меморіальної дошки Патріарха Йосифа Сліпого звершать молитву і відбудуться урочистості.

О 13.00 біля Львівської міської ради, що на пл. Ринок,1, відкриють банерну виставку, де представлять основні етапи життя та діяльності Патріарха – родинне середовище і навчання, провід Духовною семінарією та заснування Богословської академії у Львові, переслідування радянською владою та  перебування в радянській неволі, обставини звільнення з ув’язнення та переїзд до Рима.

Читайте також: «Просив надіслати йому кенгуру». 5 маловідомих фактів про Патріарха Йосифа Сліпого

О 15.00 у фойє Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика відкриють мистецько-документальний проєкт «Молитва до митрополита. Сліпий». Вхід на відкриття лише за запрошеннями через обмежену кількість учасників, зумовлену обставинами пандемії Covid-19. Експозиція діятиме до 10 березня.

Основою проєкту є виставка мистецьких творів, що створювалися художниками з різних регіонів України протягом останніх двох років, дотичних до теми життя Патріарха Йосифа.

Цього ж дня ввечері у Львівській опері відбудеться урочиста академія «Великого бажайте», присвячена 130-річчю Патріарха Йосифа Сліпого та 20-й річниці єпископської хіротонії Архієпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря (Возьняка). Вхід на захід за запрошеннями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!