Сьогодні у Львові відзначають День Державного прапора. Програма заходів

3694 0
Офіційно святом цей день був проголошений у 2004 році.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Щороку у цей день у різних містах держави проходять урочисті церемонії підняття головного прапора. Зокрема, з нагоди цього свята у Львові відбудеться декілька заходів: 

  • Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Початок о 09.00. Вул. Стрийська – вул. Героїв Майдану, 32;

  • Благодійний концерт на підтримку ЗСУ «With love for Ukraine». Українська та зарубіжна класика за участю Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, Галицького академічного камерного хору, Львівського муніципального хору «Гомін». Початок о 19.00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, вул. Театральна, 11;

Tvoemisto.tv транслюватиме події на Фейсбук-сторінці і на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Зазначимо, в Україні свято встановлене згідно з указом президента Леоніда Кучми «Про День Державного прапора України» від 23 серпня 2004 року. У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Додамо, що Державний прапор України − це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!