Сьогодні у Львові відзначають День Соборності України. Програма

4953 0
Урочисті заходи у Львові розпочнуться о 12:00 на Личаківському кладовищі з вшанування пам’яті борців за незалежність та територіальну цілісність України на полі почесних поховань № 67.
Фото: Львів Інфо

Фото: Львів Інфо

О 12:20 учасники заходів покладуть квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі та запалять лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу»  О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького, а також могили учасника АТО В. Гурняка.

О 12:50 на Личакові представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади вшановуватимуть пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича, а також запалять лампадки на могилах воїнів АТО на полі почесних поховань № 76. Опісля відбудеться чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність суверенність України.

Читайте також: Завтра Україна святкує День Соборності. 7 цікавих фактів

Учасники «Живого ланцюга» на вул. Стрийській у Львові. Фото 1990 року 


О 14:00 з ініціативи громадських організацій патріотичного спрямування, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку (просп. Свободи) відбудеться громадське віче та спільна молитва за Україну.

Також о 14:00 учнівська та студентська молодь розпочне акцію «Міст єдності»на пішохідному мості над алеєю в парку «Погулянка» (неподалік середньої загальноосвітньої школи № 82 на вул. Шафарика, 13).

О 16:00 відбудеться урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, що на просп. Свободи, 28.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!