Сьогодні у Львові вшановують пам'ять загиблих під Іловайськом воїнів. Програма заходів

2027 0
Україна уперше відзначає День пам’яті захисників.
Фото: volyn.ua

Фото: volyn.ua

Сьогодні, 29 серпня, в Україні уперше відзначають День пам’яті захисників України. У Львові відбудеться низка пам'ятних заходів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Так, в Гарнізонному храмі пройде спільна молитва за всіма загиблими українськими військовими. Також на проспекті Свободи відкриють документальну фотовиставку, присвячену пам’яті полеглих у боях за Іловайськ. А на фасаді Ратуші вивісять тематичний банер «Іловайськ. 2014. Вічна слава Героям».

Читайте також: Волонтер з Донецька, пані Лавра з Чупринки. Репортаж з Маршу нескорених у Львові

Документальну фотовиставку відкриють на проспекті Свободи о 10:00. Свої роботи представлять Саша Глядєлов, Макс Дондюк, Макс Левін та львів'янин Маркіян Лисейко, які були в Іловайську. Фотовиставка триватиме до 20:00.

Літургія в Гарнізонному храмі за участі військових розпочнеться об 11:00. О 16:00 на просп. Свободи відбудеться молитва та вшанування усіх, хто загинув на фронті.

«Іловайський котел» — бойові дії поблизу міста Іловайськ Донецької області у серпні 2014 року. Тоді українські військові опинилися в оточенні, після чого українські колони за домовленістю мали виходити з міста через гуманітарний коридор без зброї. Згідно з даними Національного військово-історичного музею, у цих боях полягло 368 українських військових, ще 180 вважають зниклими безвісти.

Нагадаємо, про запровадження Дня пам'яті захисників України під час відзначення Дня незалежності України заявив президент Володимир Зеленський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!