Сьогодні у Львові: вшанування митрополита Андрея, фотовиставка з АТО та екосвято

1836 0
Низка заходів сьогодні присвячена 152-річчю від дня народження митрополита Андрея Шетицького, на Личаківському кладовищі вшанують героїв АТО та Небесної сотні, також у місті – кілька фестивалів.

11:00 – відкриття і освячення меморіальної таблиці о. Маркіяну Шашкевичу (Собор святого Юра)
 
11:00 – поминальна молитва за загиблими Героями АТО та Небесної сотні (поле почесних поховань №76 Личаківського кладовища).
 
12:00 – відкриття фотопроекту «Promka» про події в Авдіївці фотографа, учасника АТО Олеся Кромпляса (Галерея YMCA Lviv, вул. Наливайка 12) 
 
11:00 – відкриття екофестивалю «Зелене місто» у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. У програмі заходу – лекції з урбаністики, воркшопи з  переробки сміття, квест «Врятувати землю 2100»
 
12:00 – урочиста церемонія погашення серії сувенірних поштових марок та колекційних конвертів із зображенням Митрополита Андрея (навпроти Собору святого Юра, біля входу у Митрополичі палати)
 
12:00 – виступ учасників міжнародної науково-практичної конференції «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер» та конкурс дитячих малюнків на цю тему (пл. Святого Юра)
 
12:00 – спортивний фестиваль «Український дух, гарт і перемога» (шахи: НУ «Львівська політехніка»; міні-футбол: ЗСШ № 34, вул. Замкнена, 7)
 
з 12:00 та упродовж дня відбудеться низка екскурсій
  • в Святоюрський комплекс, молитва в крипті Святоюрського собору;
  • в художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського (вул. Листопадового чину);
  • в музей митрополита Андрея Шептицького, о. Маркіяна Шашкевича (ЗСШ № 34)
  • екскурсія в музей «Русалка Дністрова» (вул. Коперника, 40)
 
 
16:00 – в рамках тижня громадських просторів відбудеться екскурсія «Місцями пам’яті». Збір учасників на вул. Богомольця, 6. 
 
20:00 – Zaxidfest pre-partу з Димною Сумішшю та the Gitas (!FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26).
 
Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!