Сьогодні у Львові встановлять різдвяного дідуха. Де дивитися

1228 0
Тvoemisto.tv транслюватиме подію на сайті, Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 6 січня о 12:00 год у Львові на площі Яворського традиційно встановлять головного дідуха міста. До події можна долучитися онлайн, адже Tvoemisto.tv транслюватиме її на сайті, Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.

Читайте також: Хода звіздарів, вертеп і забави. Програма святкування Різдва у Львові

Дідух у Львові традиційно встановлюють 6 січня, у день, коли християни східного обряду відзначають Святвечір, готуючи 12 традииційних страв напередодні Різдва. 

Додамо, що головний львівський дідух декілька років поспіль є витвором майстрів Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького.  

У день Різдва 7 січня о 19:00 год на цій же площі відбудеться коляда з Уляною Горбачевською. А в суботу, 8 січня, о 12:00 год Львовом пройде Хода звіздарів. Із колядою звіздарі підуть від пл. Музейної до площі перед Оперним театром.

У цьому році розробили нову концепцію оформлення Львова до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів.

Читайте також: На Різдво до гаю. Музей народної архітектури та побуту запрошує на святкування

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головних локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво. Повну програму святкових заходів ви можете переглянути тут. Також ми підготували для вас місця для святкових селфі на Різдво.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!