Сьогодні у небі можна побачити рандеву Венери та Юпітера

27327 0
Венера і Юпітер 27 серпня зійдуться у «танок» на небесній сфері. Цього вечора їх можна буде побачити неозброєним оком.
фото: nv.ua, fakty.ictv.ua, krnews.ua

фото: nv.ua, fakty.ictv.ua, krnews.ua

До моменту зустрічі планети йтимуть назустріч одна одній. Їхнє рандеву можна буде спостерігати протягом кількох серпневих вечорів. Про це йдеться на офіційній сторінці «Львівського астрономічного товариства» у Facebook.

«Спостерігати за цим явищем можна буде навіть без телескопів. Треба подивитися на західне небо, незадовго після заходу сонця. Обидві планети будуть лежати тільки на 5 градусів над горизонтом близько 30 хвилин після заходу Сонця в яскравих сутінках. Венера буде світити яскравіше прямо над Юпітером. Якщо витягнути руку і стиснути кулак (нижня його частина буде на горизонті, а верхня становитиме 10 градусів), то на висоті 5 градусів над горизонтом можна спостерігати за цим явищем, яке науковці назвали парад планет або рандеву Венери і Юпітера», – розказала Любов Янків-Вітковська.

Розташування планет під час зустрічі

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

Одна особливість — планети перебувають низько над обрієм в тій частині неба, де заходить Сонце. Їх видно вже через 20 — 30 хвилині після того, як воно зникне за видноколом. Отже, щоб побачити Венеру і Юпітер, треба мати відкритий горизонт. Пам’ятайте, що планети, як і Сонце, за декілька десятків хвилин також зникнуть за обрієм.

За матеріалами: vsenebo, zik.ua

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!