Сьогодні у США починається масова вакцинація від коронавірусу

1596 0
На старті програми з масової вакцинації щеплення зможуть отримати близько 3 млн осіб.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Перша партія вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech в медичні установи різних штатів почне надходити сьогодні, 14 грудня, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Шість смертей на 43 тисячі вакцинованих Рfizer. Про що це свідчить та як про це пишуть медіа

США стали шостою країною, яка схвалила цю вакцину після Великої Британії, Канади, Бахрейна, Саудівської Аравії та Мексики.

Дана вакцина під час випробувань показала 95% ефективності проти Covid-19. Її затвердили, попри занепокоєння щодо алергічних реакцій, які виникли у кількох людей, що отримали щеплення у Великій Британії. Співробітники FDA запевнили, що документи до вакцини Pfizer чітко застерігатимуть проти щеплення цією вакциною осіб з серйозними випадками алергій.

Читайте також: Україна отримала від СOVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від Сovid-19

Влада обіцяє поставити 2,9 млн доз вакцини. Їх відсилатимуть з центрів компанії у Мічигані та Вісконсині у спеціальних контейнерах, які мають забезпечити необхідну для зберігання препарату температуру у -70 градусів з Цельсієм. Кожен контейнер оснащений датчиком для відслідковування температурного режиму.

Американська компанія медичних поставок McKesson окремо надсилатиме пакети шприців та інших необхідних матеріалів для проведення щеплень.

Читайте також: Як львів'яни зможуть вакцинуватись проти коронавірусу

Загалом Pfizer зобов’язалась поставити 100 млн доз вакцини до США. Вакцина буде безкоштовною для споживачів.

Вакцина розроблена іншою компанією, Moderna, перебуває на розгляді регулятора. США замовили 200 мільйонів доз цієї вакцини.

Нагадаємо, українці зможуть отримати вакцину від Сovid-19 не раніше травня наступного року. За словами Максима Степанова, перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Загалом за програмою COVAX країна отримає до 8 млн доз, яких вистачить для щеплення 4 млн громадян. Йдеться про отримання препарату компанії Moderna.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!