Сьогодні учасники АТО отримали десять перших ID-карток львів’янина

1816 0
Сьогодні, 30 жовтня, в приміщенні міськради презентували ID-картки львів’ян, які є найбільш інноваційними і мультифункціональними в Україні. 10 учасників АТО отримали їх першими. Розробники відзначають: це не лише соціальні банківські картки, що надаватимуть доступ до міських адмінпослуг, а й прототипи електронного квитка, які гарантуватимуть військовим АТО право безкоштовного проїзду в електротранспорті. Про це інформують у прес-службі міськради
фото: Олександр Мазуренко

фото: Олександр Мазуренко

Спеціальний спільний проект Львівської міської ради та «Ощадбанку» «Електронна картка учасника АТО» матиме ексклюзивний дизайн – з фото і прізвищем українською мовою, буде оснащена контактним і безконтактним чіпами. У картці передбачено унікальну функцію – електронно-цифровий підпис користувача, з допомогою якого можна буде використовувати сучасний та прогресивний засіб авторизації та підписувати електронні документи через зчитувальні пристрої, встановлені в точках надання е-послуг. В основі індивідуального дизайну картки – зображення вежі Ратуші Львова, яке представлене крізь призму калейдоскопа, який є символом багатогранності та нескінченної різноманітності.

Можливості Картки львів’янина:

1. Спрощене замовлення соціальних пільг.

При замовленні соціальних допомог від міста зникне потреба пред’являти паспорт, ідентифікаційний номер, довідку про склад сім’ї, посвідчення учасника АТО, довідку про доходи членів сім’ї, відомості про заборгованість за комунальні послуги (окрім випадків, коли ці послуги надаються не міськими, а приватними чи державними структурами, з якими не укладено меморандуму про співпрацю).

2.  Безкоштовний проїзд в міському електротранспорті.

Із Карткою львів’янина – учасника АТО з’явиться можливість безкоштовно користуватись міським електротранспортом. Для цього необхідно мати з собою Картку і, за потреби, пред’явити її контролеру.

3. Електронні сервіси міста.

Картка надає можливість здійснити замовлення адміністративних послуг та отримати доступ до електронних сервісів на інтернет-порталі Особистий кабінет мешканця, зокрема тут можна буде:

· зареєструвати електронне звернення до виконавчих органів Львівської міської ради;

. записатись на прийом до посадовця;

· створити запит довідки про несудимість (МВС);

.  створити запит довідки про доходи (ДФС);

· замовити такі адміністративні послуги:

-  завірені копії (витягів) ухвал міської ради, рішення виконавчого комітету, розпорядження Львівського міського голови (цю послугу можна отримати повністю електронно);

- довідка про перебування на квартирному та кооперативному обліках;

- встановлення автономного опалення взамін пічного;

-  прийняття рішення про надання в оренду вільного приміщення;

- продовження пріоритету на розміщення зовнішньої реклами;

- скасування пріоритету на розміщення зовнішньої реклами;

- видача відомостей із документації із землеустрою, що включена до Державного Фонду документації із землеустрою;

-  видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки;

- дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки.

4. Платіжна картка.

Карткою львів’янина можна користуватись як платіжною карткою «Ощадбанку» (оплачувати покупки, поповнювати мобільний рахунок, знімати кошти з банкомата тощо).

Ключовими планами розвитку можливостей Картки львів’янина є:

· видача Картки й іншим категоріям населення;

· оплата за проїзд у міському електротранспорті;

· система лояльності від підприємців;

.  оплата комунальних послуг он-лайн;

· збільшення кількості підключених адміністративних послуг.

Нагадаємо, 21 жовтня, під час виконкому Львівської міської ради був прийнятий перелік документів, який необхідно подати, щоб отримати «Карту львів’янина». 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!