Сьогодні урочисто відзначають День Пресвятої Євхаристії. Tvoemisto.tv транслюватиме літургію наживо

2118 0
Католики східного обряду святкуватимуть день Пресвятої Євхаристії.
Фото: inspired.com.ua

Фото: inspired.com.ua

Сьогодні відзначають День Пресвятої Євхаристії. Традиційно, він завжди припадає на четвер після Неділі всіх святих, однак урочистості переносять на найближчу неділю. Цьогоріч це 26 червня.

Tvoemisto.tv транслюватиме Божественну літургію сьогодні, об 11:00, з храму Пресвятої Євхаристії УГКЦ (Домініканський Собор, пл. Музейна, 3). Наживо дивитися її можна буде на Ютюб-каналі та Фейсбук-сторінці медіа-хабу.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: храм Климентія Шептицького

Свято Пресвятої Євхаристії має західне походження та з’явилось у ХІІІ столітті. Днем свята обрали саме четвер, коли Христом було встановлено Тайну Євхаристії. Спершу це свято почали відзначати в єпархії Льєж з ініціативи місцевого єпископа Роберта у 1247 році, але вже у 1264 році Папа Урбан IV проголосив його обов'язковим для цілої Західної Церкви.

Цього дня у храмах не лише причащаються, а й освячують віночки – символ життя вічного. Освячені віночки служать як оберіг домівок. Вони плетуться з цілющих трав, які якраз до середини червня набирають своїх чудодійних властивостей. У вінки вплітають найкращі трави і квіти, які розростаються у цей час: материнку, чебрець, ромашку, м’яту, розхідник (очиток), деревій та інші. Освячені вінки зазвичай вішають біля дверей або ікон, і таким чином вони служать оберегом дому і родини.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!