Сьогодні в 10-ти областях України завершується воєнний стан

1644 0
На час воєнного стану обмежень, які передбачає законодавство, не вводили, натомість посилили роботу всіх спецслужб.
ілюстративне фото: http://veterano.com.ua

ілюстративне фото: http://veterano.com.ua

Сьогодні, 26 грудня, о 14:00 у 10-ти областях України закінчується термін дії воєнного стану, який запровадили через захоплення Росією українських кораблів у нейтральних водах Керченської протоки.

Читайте також: Воєнний стан і що кожен із нас може зробити

Воєнний стан в Україні запровадили з 14:00 26 листопада терміном на 30 діб. Він запрацював у у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Сумській, Запорізькій, Чернігівській, Херсонській та Донецькій областях, тобто на територіях, що межують із Росією та та контрольованими нею територіями України та Молдови.

Як повідомили у Генштабі, викликані через воєнний стан резервісти, «у разі зниження загроз», можуть повернутися додому до Різдвяних свят. Загалом, на час воєнного стану обмежень, які передбачає законодавство, не вводили, натомість посилили роботу всіх спецслужб.

На час воєнного стану Держприкордонслужба обмежила в'їзд у країну чоловікам-громадянам РФ у віці від 16 до 60 років. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, заборона на в'їзд залишиться чинною і далі.

Читайте також: Фото дня. Під консульство Росії у Львові принесли паперові кораблики

Нагадаємо, 25 листопада, вранці два українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси у напрямку Маріуполя. Під час виконання цього завдання російське судно протаранило та пошкодило український буксир. Водночас Росія заявила, що українські кораблі порушили територіальні води РФ і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. На суднах перебувало 23 українці, шестеро з яких – поранені, один із них – мешканець Львівщини. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!