Сьогодні в фонтан у Львові запустять ще більше золотих рибок

2969 0
У середу, 30 липня, о 20:00 у Львові запустять ще одну партію декоративних золотих карасів у фонтан Діана на площі Ринок. Наразі там плаває 7 рибок.
Фото з Facebook RossHelen Photographers

Фото з Facebook RossHelen Photographers

Про це tvoemisto.tv повідомив один з ініціаторів – активіст ГО «Львівський клуб акваріумістів» Андрій.

«Хочемо поширювати любов до акваріумів, а також – аби в місті було більше краси. Крім того, рибки – це запорука того, що в центрі міста буде менше комарів. Тому ми вирішили зробити такий свій внесок у благоустрій міста. Декоративні золоті карасі почувають себе в фонтані добре, вони не вибагливі. Я помітив, що вони вже перестали лякатися людей, які за ними спостерігають», – розповів він.

За словами активіста, міська рада надала дозвіл на місяць «пробного» перебування рибок в фонтані, активісти перевірили воду і запустили перших 7 риб понад три тижні тому. Сьогодні до них запустять ще партію карасів.

«Всі фонтани на площі Ринок закріплені за Галицькою районною адміністрацією, але вночі охороняється тільки один – біля Діани (оскільки там розташований літній майданчик, – ред.). Тому в інші фонтани запускати риб не плануємо. Чистити фонтан буде спеціальна організація, годую риб я чи працівники кафе. Дуже просимо людей не годувати риб хлібом, не кидати їм корму та не лити  нічого у фонтан, аби не псувати воду», – сказав активіст.

Крім того, аби підтримувати воду в придатному для життя риб стані, у фонтан помістили рослини: пістію та ейхорнію.

Коли: середа, 30 липня, 20:00.

Де: площа Ринок, фонтан Діана.

Додамо, раніше "Львівський клуб акваріумістів" проводив соціальні акції, закуповуючи акваріуми для дитсадків та бібліотек міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!