В ЄС запрацювали нові правила перетину кордону

3840 0
Від сьогодні, 7-го квітня, усіх, хто перетинатиме зовнішні кордони, перевірятимуть ретельніше.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Європейський парламент і Рада Європейського Союзу посилили правила Шенгенського прикордонного кодексу щодо перетину зовнішніх кордонів, повідомляє Прикордонна служба Польщі. Від 7-го квітня усіх, хто перетинатиме зовнішні кордони, перевірятимуть ретельніше, — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях 

Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов’язок ретельно перевіряти кожну людину, котра в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. Поправка до Шенгенського кодексу є реакцією Європейського Союзу на терористичну загрозу у Європі.

Досі громадяни країн-членів ЄС підлягали спрощеній перевірці. Але, як зазначає Прикордонна служба Польщі, з п'ятниці, 7-го квітня, кожна людина, котра перетинає зовнішній кордон у будь-яких пунктах пропуску – автомобільних, піших, в морських портах і аеропортах, буде ретельно перевірятись.

Читайте також: Польща запроваджує нові правила для реєстрації на отримання Шенгенської візи. Інструкція

Нововведення вступають у дію на підставі розпорядження Європейського парламенту та Ради ЄС 2017/458 від 15-го березня 2017 року. 

Як повідомила Державна прикордонна служба України, нові правила перетину кордону ЄС не стосуються українців. Йдеться про те, що громадяни ЄС, які раніше на підставі законодавства Євросоюзу користувалися правом вільного переміщення, що передбачає мінімальне прикордонне оформлення, після вступу в дію зазначеного розпорядження, змушені будуть систематично проходити контроль на зовнішніх кордонах з подальшим внесенням у базу даних.

Європейські правоохоронці зазначають, що завдання, які входять до їхніх обов’язків, жодним чином не вплинуть на дотримання плинності прикордонного руху в пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!