Сьогодні Вакарчуку – 40. Сім фактів про улюбленця мільйонів

4270 0
Святослав Вакарчук, незмінний фронт-мен гурту «Океан Ельзи» вже давно став легендарною особистістю українського шоу-бізнесу. Слова найпопулярніших пісень «Океанів» знають та наспівують мільйони. Сьогодні Tvoemisto.tv розповість вам кілька фактів про Славка як про непересічну особистість.

1. Гурт Океан Ельзи, завдяки творчості якого Святослав Вакарчук став відомим співаком та композитором, було створено 1994 року. Славко був не лише організатором гурту, але й автором більшості текстів та музики та незмінним солістом. Після закінчення університету Вакарчук міг продовжувати навчання за кордоном, але натомість вибрав музичну кар'єру. Океан Ельзи до того часу вдало виступив на кількох фестивалях, й Святослав разом з гуртом поїхав до Києва записувати дебютну платівку "Там, де нас нема".

2. У Святослава дві вищі освіти: він фізик-теоретик та економіст-міжнародник. Музикант цікавиться японською культурою та буддизмом. Серед письменників відзначає, наприклад, Миколу Гоголя, Івана Франка, Антона Чехова, Федора Достоєвського, Сергія Жадана, Марію Матіос, Любка Дереша, Юрія Андруховича,Юкіо Місіма та Харукі Муракамі.

3. Музичними кумирами вважає, насамперед, легендарних «The Beatles», а також рок-гурти «The Rolling Stones», «Pink Floyd» і «Queen». Дружить із російською співачкою Земфірою. Колись на концертах Вакарчук присвячував їй пісню «Етюд» із платівки «Янанебібув» та пісню «Друг» із альбому «Модель». Натомість Земфіра на концерті в Києві зспівала свій хіт «Відпусти» із присвятою для Океанів.

4. Святослав Вакарчук є засновником благодійного фонду «Люди Майбутнього». Також саме завдяки музикантові у Львові з’явився пам’ятник композитору Володимиру Івасюку, появу якого Вакарчук ініціював та профінансував самостійно.

5. Нещодавно стало відомо, що Святослав Вакарчук чотири місяці буде студентом одного з найпрестижніших вишів світу – Єльського університету. Він став учасником стипендіальної програми глобальних лідерів (Yale World Fellows Program). Святославу випала можливість повчитися та обмінятися досвідом зі стипендіатами з інших країн.

6. Після участі в проекті «Голос країни», Святослав Вакарчук взявся продюсувати молоду виконавицю зі Львова – Христину Соловій. Вони разом працювали над створенням сольного альбому Христини, реліз якого відбудеться найближчим часом. Нещодавно молода співачка під опікою Вакарчука презентувала перший кліп на пісню «Тримай».

7. Нещодавно Святослав Вакарчук був удостоєний звання «Почесний громадянин міста Львова». На церемонії нагородження музикант сказав, що ця нагорода для нього – це не офіційна відзнака, а свідчення підтримки усіх львів’ян. Вакарчук також підкреслив, що він був, є і залишатиметься львів’янином.

Джерело: vakarchuk.com, Вікіпедія

Фото: www.rivnist.in.ua, liroom.com.ua, varosh.com.ua,

life.pravda.com.ua, dt.ua, www.ednist.info

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!