Сьогодні відбудеться Перша молодіжна сесія Львівської міської ради. Де подивитися

1483 0
Замість депутатів та міського голови в раді засідатимуть 64 студенти, що представлятимуть фракції лібералів, демократів та націоналістів, а прийняті рішення надаватимуть у формі пропозицій та рекомендації для депутатського корпусу ЛМР, які згодом будуть вирішувати ці питання на черговій сесії міської ради ЛМР.
фото з сторінки КУ "Інститут Міста"

фото з сторінки КУ "Інститут Міста"

Що таке Молодіжна сесія Львівської міської ради

Ініціаторами унікального для міста заходу стали управління «Секретаріат ради» ЛМР спільно з комунальною установою «Інститут міста», а приводом стали одразу кілька подій.

Цього року Львів став Молодіжною столицею України. Саме цими днями відбувається Європейський тиждень місцевої демократії на підтримку ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Цього року Львів вперше долучився до цієї ініціативи. Також місто долучилося до глобальної ініціативи Unicef «Громади дружні до дітей та молоді».

«На цій сесії будуть підніматися питання саме з цієї ініціативи. В Україні, це до речі, тестовий варіант, коли також долучають і молодь», – говорить проектний менеджер КУ «Інститут міста» Олег Малець.

Формат сесійного засідання, за задумом організаторів, забезпечить право молоді бути почутим, посилить їх участь у місцевому самоврядуванні та навчить принципам і процедурами діяльності муніципалітету.

«Для нас важливо, щоб молоді люди відчули, що прийняття рішень  це не щось із іншого світу. І якщо ти маєш відповідну освіту, бажання і добру злість, щоб змінювати місто на краще, це реально зробити. Ти можеш відіграти роль активного мешканця, а пізніше, якщо тобі це добре вдається, стати депутатом міської ради», – говорить керівник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

Хто засідатиме і прийматиме рішення

Молодіжних депутатів обирали за попередньою реєстрацією. Загалом взяти участь у роботі сесії захотіли майже двісті студентів із усіх вузів міста. Організатори, опираючись на зміст мотиваційних листів, відібрали для участі 64 – за кількістю депутатського складу Львівської міської ради.

«Ми робили ставку на молодь, якій вже вдалось себе реалізувати в громадських ініціативах, які станом на сьогодні за плечима мають практичний досвід тощо», – пояснює студентський мер Львова Олександр Николяк, який і вестиме засідання.

За результатами реєстрації та мотиваційних листів сформували три фракції – «Ліберали» (36 депутатів), «Демократи» (21 депутат), та «Націоналісти» (8 депутатів), внесли відповідні дані в систему «Рада» і виготовили картки для голосування.

Як відбуватиметься засідання і що вирішуватимуть

Процедура засідання буде повністю відповідати регламенту сесії Львівської міської ради. Учасники будуть представляти свої фракції, матимуть право голосу та участі в дискусії. Розглядатимуть питання Плану дій із молодіжної політики міста в межах ініціативи «Громади, дружні до дітей та молоді».

Студентський мер Львова Олександр Николяк зазначив, що учасники студентської сесії планують ініціювати створення національної платформи мобільності. 

«Її діяльність буде спрямована на те, щоб обмінюватись досвідом з молоддю інших українських міст у питаннях місцевого самоврядування та молодіжної політики, роботи студентських організацій та університетських об’єднань», – говорить Олександр Николяк. Рішення Молодіжної сесії передадуть для розгляду на чергове засідання Львівської міської ради

Де подивитися

Пряму трансляцію Першої молодіжної сесії Львівської міської ради можна дивитися на сайті «Твоє Місто» та сторінках видання у Facebook і YouTube орієнтовно з 16.00 до 18.00.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!