Сьогодні відзначають 30 річницю «Революції на граніті». Програма у Львові

2103 0
«Революція на граніті» – це перший масовий виступ студентів, акція ненасильницької громадянської непокори, що тривала з 2 по 17 жовтня 1990 року
фото: укрінформ

фото: укрінформ

30 років тому, 2 жовтня 1990 року в Києві, на майдані Незалежності акція протесту, яка згодом отримала назву «Революція на граніті». Її організували за ініціативою Української студентської спілки (УСС) та львівського «Студентського братства». Вони ініціювали низку широкомасштабних акцій громадянської непокори.

У Львові до відзначення річниці Революції підготували ряд заходів. Про це йдеться на сторінці власниці етно-галереї Роксолани Шимчук у Фейсбуку.

2 жовтня

13:30 – урочисті збори з нагоди святкувпння 30-річчя «Революції на граніті» у сесійній залі Львівської обласної ради (Львів, вул.Винниченка, 16).

Вечір – святкування по осередках.

3 жовтня

12:00 – служба Божа у храмі Стрітення Господнього. Молебен за учасників революції та поминальна служба. Після – похід на Личаківський та інші цвинтарі, до тих, хто не з нами.

Виставка в головному корпусі Політехніки. Дата і час узгоджується.

Окрім цього, на Львівській Ратуші, Політехніці та ЛНУ ім. Івана Франка вивісять великі банери щодо ювілейної дати. А 15 жовтня відкриють виставку до «Революції на граніті» у музеї визвольної боротьби України.

Для довідки

«Революція на граніті» – це перший масовий виступ студентів, акція ненасильницької громадянської непокори, що тривала з 2 по 17 жовтня 1990 року. Стрижнем протестів стало голодування київських студентів. Результатом стало прийняття ВР УРСР постанови, яка передбачала задоволення всіх вимог студентів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!