Політична реклама

Сьогодні "Віртуози Львова" у Львівській філармонії виконають весняні прем’єри

1088 0
Сьогодні, 5 квітня 2012 року, о 19.00 у Львівській філармонії за сприяння Національної всеукраїнської музичної спілки та концертної серії «Нова музика в Україні» відбудеться концерт Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» із символічною назвою «Весняні прем’єри». До віртуозного оркестрового виконання Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під диригуванням композитора Володимир Рунчака додасться багате на відтінки та фактури романтичне звучання саксофона у виконанні одеського саксофоніста – Євгена Калюжного.

У концерті прозвучать твори Володимира Рунчака (Концерт для саксофона і камерного оркестру), Альбена Берга (Три п’єси з «Ліричної сюїти» для струнного оркестру), Фелікса Мендельсона-Бартольді (Симфонія № 8 для струнного оркестру), Бели Барток (Румунські танці для струнного оркестру).

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» створений у 1994 р.  з найкращих львівських музикантів. Відтоді «Віртуози Львова» успішно виступали у Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Чехії, Словаччині, Польщі, Бельгії, Ізраїлі, Колумбії, Еквадорі,  отримавши високу схвальну оцінку музичної критики зарубіжної преси.

Оркестр складається з 16-40 осіб (залежно від програми). Репертуар включає твори композиторів різних епох і стилів: від Баха і Кореллі – до сучасної української та західноєвропейської музики.

Оркестр «Віртуози Львова» часто виступає з видатними солістами та диригентами з Польщі, Австрії, Великої Британії, США, Німеччини, Литви, Швейцарії. Він є ініціатором резонансних мистецьких проектів, серед яких:  «Таланти III-го тисячоліття», «Музика для всіх», «Гармонійні натхнення», «Золоті рок-хіти». Оркестр здійснив записи CD, що розійшлися по багатьох країнах світу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!