Сьогодні вночі Україна перейде на літній час. Як адаптуватися

5332 0
Коли переводити стрілки годинника і як пережити перехід на літній час з найменшими наслідками для здоров'я.
зображення: www.credo-ua.org

зображення: www.credo-ua.org

У 2017-му році перехід на літній час відбудеться у ніч з 25-го на 26-те березня. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 3:00 ранку. Це означає, що вставати та лягати спати з цього моменту доведеться на годину раніше.

Читайте також: Потяги Інтерсіті курсуватимуть за зміненим графіком. Оновлений розклад

Це чергова порція стресу. Для того, щоб впоратися з нею, варто вдатися до декількох простих кроків.

Знижуйте навантаження

Постарайтеся знизити робочі навантаження і стрес напередодні переведення годинника і перші тижні після цього.

Американські дослідники з'ясували, що в перші дні після переведення стрілок на літній час кількість нещасних випадків на виробництвах зростає на 5%

Дайте вашому організму пристосуватися до нового розпорядку дня. Особливо це актуально для літніх людей і тих, хто страждає від захворювань серцево-судинної системи.

Ризик інсультів після переходу на літній час зростає на 8%. Спортсменам варто також уникати пікових навантажень на тренуваннях в період переходу на літній час.

Стежте за харчуванням

Те, що ми їмо, має фундаментальний вплив на те, як ми себе почуваємо. Постарайтеся не посилювати стрес, який викликає в організмі перехід на літній час, додатковим стресом від неправильного харчування.

Виключіть з раціону жирну і гостру їжу, не налягайте на солодощі. В цей період року майже відсутні натуральні овочі з вітамінами, тому не зашкодять вітаміни в таблетках. Деякі медики рекомендують у цей час пити зелений чай, щоб підтримувати організм в тонусі.

Не сідайте за кермо

У перші дні після переведення годинників невпевненим у собі водіям варто уникати поїздок за кермом.

Поради: за матеріалами НВ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!