Політична реклама

Сьогодні жінки розумніші за чоловіків, - вчені

2894 0
Новозеландські вчені дійшли висновку, що сучасні жінки стали розумніші за чоловіків. Таке відкриття було зроблене під час тестів на IQ, що проводилися у західних країнах.

Про це повідомляють новозеландські ЗМІ, пише «Кореспондент».

Як заявив Джеймс Флінн – відомий учений з університету Отаго, який займається проблемами розвитку інтелекту в різних країнах, – на даний час IQ жінок зрівнявся з відповідними показниками чоловіків, а в деяких країнах жінки виявилися розумнішими.

Дослідники зазначають, що раніше жінки дещо відставали від чоловіків в інтелектуальному розвитку, однак в останні роки цей розрив зник. Тести IQ, які дозволили з’ясувати це, проводилися у Європі, США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах.

Професор Флінн пояснює, що за останнє сторіччя рівень інтелекту в обох статей зростає, проте жінки у цьому випереджають чоловіків. Вчений припускає, що складне, насичене життя в сучасному світі сприяє активному розвитку мозку.

Експерти також вважають, що більш високі інтелектуальні показники жінок пояснюються необхідністю поєднувати кар’єру та сімейне життя. Причому, згідно з новими даними, показники IQ не пов’язані зі спадковістю і можуть поліпшуватися.

Зазначимо, що Джеймс Флінн має намір найближчим часом провести додаткові дослідження, щоб пояснити виявлений феномен та опублікувати результати роботи у своїй новій книзі.

Нагадаємо, що у квітні поточного року у Великобританії чотирирічну дівчинку з IQ 159 прийняли в організацію Менса, яка об’єднує інтелектуалів усього світу.

Середній показник IQ для дорослої людини дорівнює 100, а для особливо обдарованих людей – 130. Усього «шкала геніальності» розмічена на 200 поділок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!