Солодкого Нового року: 3 рецепти святкового печива

8403 0
Новорічне печиво – важливий елемент святкової атмосфери. Ним можна прикрасити ялинку, порадувати рідних і просто поласувати. Пропонуємо 3 рецепти випічки, яка зробить Новий рік по-справжньому солодким.
Фото: kolizhanka.com.ua, harchi.info, modney.pp.ua

Фото: kolizhanka.com.ua, harchi.info, modney.pp.ua

Цукрове печиво «Сніжинки»

Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. соди, 1 склянка вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 яйця, 2 ч. л. екстракту ванілі. Для королівської глазурі з яєчних білків: 2 яєчні білки, 2 ч. л. лимонного соку, 3 склянки цукрової пудри. Для королівської глазурі з безе порошку: 4 склянки цукрової пудри, 3 ст. л. безе порошку, 1/2 ч. л. мигдального екстракту, 1/2 склянки теплої води, харчові барвники.

Приготування:

1. Приготувати печиво: В окремій мисці перемішати борошно, сіль і харчову соду. Збити масло і цукор до світлої піни (близько 3 хвилин). Додати яйця і ванільний екстракт, збити. Всипати борошняну суміш і перемішувати до отримання гладкого тіста. Розділити тісто навпіл і загорнути кожну половину в поліетиленову плівку. Поставити в холодильник на годину. Розігріти духовку до 180 ° C. Застелити два дека пергаментним папером.

2. Вийняти половину охолодженого тіста з холодильника на злегка посипану борошном поверхню, розкачати тісто пластом товщиною 0,5-1 см. Вирізати сніжинки і перекласти на деко. Помістити деко в холодильник приблизно на 15 хвилин, щоб ще раз охолодити тісто. Випікати печиво протягом 8-10 хвилин (залежно від розміру) або поки краї не почнуть золотитися. Вийняти з духовки і дати охолонути. Повторити з рештою тіста.

3. Для королівської глазурі з яєчними білками: збити яєчні білки з лимонним соком. Додати просіяну цукрову пудру і збити на низькій швидкості до отримання однорідної маси. При необхідності, щоб отримати потрібну консистенцію, додати трохи більше цукру або води. Додати харчовий барвник, перемішати. Королівська глазур повинна бути використана негайно, так як вона твердне при контакті з повітрям.

4. Для королівської глазурі з порошку безе: Перемішати цукор і порошок. Додати воду і збивати на високій швидкості (близько 5 хвилин). Додати харчовий барвник. Покрити печиво глазур’ю за допомогою силіконового пензлика або кондитерського мішка, за бажанням прикрасити харчовими намистинами. Залишити печиво на ніч. щоб глазур повністю застигла.

Цукрове печиво може зберігатися кілька днів в герметичному контейнері. Бажано перекласти його шарами пергаментного паперу.

Імбирні новорічні пряники з глазур’ю

Інгредієнти: 175 г борошна, 75 г цукрової пудри, 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. ванільного цукру, щіпка солі, 1/4 ч. л. соди, 80 г вершкового масла, 1 жовток, 2 ст. л. меду. Для глазурі: 1/2 білка, 110 г цукрової пудри.

Приготування:

1. Змішати борошно, цукор і спеції. Додати вершкове масло шматочками і зробити крихту. Додати жовток, мед і замісити тісто. Прибрати його в холодильник як мінімум на 1 год. Розкачати тісто і вирізати фігурки. Випікати в розігрітій до 180° C духовці 10-15 хвилин в залежності від товщини.

2. Білок збити в міцну піну до появи піків. Всипати половину цукрової пудри, збивати далі, до повної гладкості. Всипати залишену пудру і перемішати. Дати постояти 10 хвилин. Перекласти в пакет, відрізати маленький кінчик і прикрасити готову випічку. Таку глазур використати в той же день.

Пряне шоколадне печиво

Інгредієнти: 2 склянки борошна, 1/2 ч. л. кориці, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки коричневого цукру, 1 яйце, 2 ст. л. меду, 4 ст. л. какао, 100 г мигдалю або смаженого фундука, 1 зірочка бадьяну, 5 бутонів гвоздики, 1 ч. л. меленої кави.

Приготування:

1. Висипати просіяне борошно, цукор, всі приправи, какао та перемішати. Потім дістати вершкове масло з морозилки і подрібнити його в крихту, перемішуючи з борошном. Додати яйце, вилити мед і кинути порізані горіхи. Замісити тісто. Зліпити з тіста ковбаску, загорнувши його в фольгу або харчову плівку. Поставити в холодильник на 2 години.

2. Дістати з холодильника та порізати на шматочки шириною 1-1,5 см. Викласти пряне печиво на деко. І поставити його в розігріту духовку при 180 градусах на 25 хвилин. При необхідності печиво можна перевернути.

Джерело: kolizhanka.com.ua, vkysnjatinka.com.ua

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!