Соломія Чубай про толерантність, виховання дітей та багатства, що поруч

7797 1
Наповненою емоціями, власними переживанням та багатою на спогади та самоаналіз була передостання зустріч у рамках проекту письменниці та видавця Мар’яни Савки – «12 неймовірних жінок – про цінності, які творять людину» разом із відомою співачкою, авторкою та кураторкою мистецьких проектів Соломією Чубай.

Зустріч, що нагадувала більше товариську розмову, обмін думками, радощами та страхами, була на актуальну та водночас досить складну тему – «толерантність».

Пропонуємо кілька тез та відео із розмови двох «неймовірних жінок».

«Я толерантності вчуся досі. Вчуся чути й бачити інших, розуміти, що кожного щось турбує, в усіх щось болить. Якщо колись я могла годинами плакати через якісь труднощі, то зараз намагаюся аналізувати, розуміти, збагнути й вибачити передовсім собі певні вчинки. За час своїх пошуків, молитов, спілкування з духівниками та психологами, я зрозуміла істинність слів Блаженнійшого Любомира Гузара: «щоб віднайти в собі любов, треба заново народитися»

«Займайтеся дітьми в міру, бачте, чуйте їх та водночас давайте їм можливість розвиватися в соціумі. І дитина буде щаслива. Не треба надмірної жертовності. Дитина має бачити щасливих маму і тата. А коли в житті трапляються труднощі, їй треба просто говорити, що любите, будете поруч, завжди підтримаєте. Доросла людина не має права переносити на дитину чи іншу людину власну злість, втрату, агресію. Це й означає толерантне ставлення».

Читайте також: Як з іншої планети. Соломія Чубай про виховання сина із аутизмом

«Я попрощалася з бабцею і зрозуміла, що вона була для мене втіленням справжньої України. Вона вчила мене молитися, співати колядки, замішувати пампухи, пекти паску, багато колискових, які увійшли до альбому я чула саме від неї. І в тому, мабуть, є відповідь, чому роблю свої проекти саме такими. Адже ми часто, як сліпці – не бачимо, що наші багатства поруч, що нам не треба нікуди їхати, щоб знайти якісь культурні скарби. Я зрозуміла, що хочу робити те, що мені подобається. Показати, що в нас є крута українська поезія, яку не лише можна читати, а співати, робити цікаві відеоарти, малювати. Хочу робити проекти, які будуть запам’ятовуватися, якими будуть пишатися, які будуть символізувати нашу країну».

Текст - photo-lviv.in.ua

Відео – Tvoemisto.tv


Читайте також:
8 Лютого, 2017 12:15
Ліля Дякую за публікацію, зустріч була дуже чудова і відверта. Кілька витягів з розмови можна також почитати тут [***]s://goo.gl/HYW8tn
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!