Політична реклама

Солярій викликає залежність, - результати досліджень

1468 0
У людей, які часто ходять в солярій, спостерігаються зміни в мозковій діяльності схожі на ті, що відбуваються у людей з наркотичною залежністю. Це підтвердило нове дослідження вчених з Чиказького Медичного Університту.

Вчені виявили, що деякі ділянки мозку, які відповідають за звички людей, активуються під впливом ультрафіолетових променів. Результати цього дослідження допомогли пояснити, чому багато людей продовжують часто засмагати, знаючи про можливі згубні наслідки, такі, як рак шкіри, передчасне старіння та зморшки.

«Ми бачимо, що наш мозок дійсно реагує на ультрафіолетові промені, до чого саме ті ділянки, які також активуються під впливом наркотичних засобів або їжі з високою харчовою цінністю, наприклад, цукор", — сказав професор психіатрії Чиказького Медичного Університету доктор Брайон Адінофф. 

Незважаючи на постійні попередження про можливість розвитку раку шкіри під впливом УФ-променів, люди все одно продовжують ходити в солярій, до того ж досить часто, мотивуючи це тим, що їм подобається темний відтінок їх шкіри. І тільки останнім часом вчені почали замислюватися, а чи не пов'язана така поведінка з «іграми розуму». Дослідження, проведене ще в 2005 році показало, що досить високий відсоток любителів засмаги шляхом спеціального тестування дійсно зізналися в залежності, схожої з алкогольною.

Джерело: "ВКурсе"

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!