Соратник Медведчука львів’янин Тарас Козак купив телеканал Zik

2707 0
Нардепу також належать телеканали NewsOne та «112 Україна».
Фото: РБК

Фото: РБК

Народний депутат Тарас Козак та власник телеканалів NewsOne та «112 Україна» Тарас Козак придбав телеканал Zik та створює медіахолдинг «Новини». Про це повідомляє «112 Україна».

Читайте також: Опоплатформа, Батьківщина і націоналісти. З ким іще львів’яни йдуть у парламент

Низка провідних журналістів холдингу вже заявили про своє звільнення, зокрема керівниця інформагенції Zik Тетяна Вергелес та ведучий проекту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, керівниця департаменту власних програм Ольга Мовчан,

Сам Тарас Козак називає придбання телеканалу «Осмисленим прагматичним кроком, а одержавши Zik він зможе побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників».

Тарас Козак є депутатом від «Опозиційного блоку». На дострокові парламентські вибори йде за списком «Опозиційної платформи – за життя» Віктора Медведчука, Юрій Бойка і Вадим Рабіновича. Свого часу він також був депутатом ЛОР.

Читайте також: Телеканал «Прямий» купив квартиру родині загиблого на Львівщині гірника

Додамо, що інформагенцію Zik створили у 2004 році. Телеканал уперше вийшов у ефір 2010 року. Мовлення стартувало у Львові з акцентом на Західну Україну. Із лютого 2017 року канал став загальноукраїнським.

До червня 2019 року власником телеканалу був бізнесмен та власник ФК «Карпати» Петро Димінський.

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!