Сотні сирійських найманців вирушають у росію, щоби воювати на її боці в Україні, – The New York Times

1476 0
Вербувальник на умовах анонімності розповів, що росіяни для війни в Україні хочуть залучити 16 тисяч сирійців.
nytimes

nytimes

Сотні сирійських бойовиків прямують в Україну, аби воювати на боці Росії, щонайменше 300 з них вже прибули на підготовку в росії. Про це пише «Українська Правда»,  з посиланням на NYT. А це видання посилається на власні джерела.

«За словами західного дипломата та союзника сирійського уряду, перший контингент солдатів уже прибув до Росії на військову підготовку, перш ніж відправитися в Україну. До неї входять щонайменше 300 солдатів з підрозділу сирійської армії, який тісно співпрацює з росіянами, котрі воювали в Сирії на боці Башара Асада під час сирійської війни. І багато найманців може бути на підході, адже вербувальники по всій Сирії складали списки тисяч зацікавлених кандидатів, яких спочатку перевіряли сирійські служби безпеки, а потім передавали росіянам», – йдеться у матеріалі.

Видання з посиланням на джерело зазначає, що мотивацією для сирійських найманців є гроші. Вербувальник на умовах анонімності розповів, що росіяни для війни в Україні хочуть залучити 16 тисяч сирійців.

Також цього тижня речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що близько 1000 найманців групи Вагнера , російського військового контрактника, вже перебувають у східному Донбасі України.

Нагадаємо, Українська армія за добу, 313 березня, відбила 7 ворожих атак на Донецькому і Луганському напрямках. На Київщині спостерігається продовження часткового відведення підрозділів російських окупаційних військ

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!