Соціологи оприлюднили свіжий рейтинг партій. Хто в першій трійці

5908 0
Голосувати на виборах до парламенту готові 65% українців.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Соціологічна група «Рейтинг» опублікувала результати чергового дослідження електоральних настроїв, яке проводили з 20 по 24 червня. 

Читайте також: Як «Голос» Вакарчука збирає електорат Зеленського на Львівщині

Найбільше опитаних, які визначилися і будуть голосувати, готові підтримати «Слугу народу» – 45,3%, ще 12,1% голосуватимуть за партію «Опозиційна платформа – За життя». До трійки лідерів також увійшла партія «Голос», за яку готові проголосувати 8,4%. Також подолати 5-відсотковий бар’єр може «Європейська Солідарність» (7,2%) та «Батьківщина» (7,0%).

Найбільше у останні пів року зріс рейтиг «Слуги народу», особливо у травні, втім у червні поступово почав спадати, та «Голосу». Рейтинг партії «Опозиційна платформа – За життя» тримається на одному рівні, а рейтинг «Європейської Солідарності» та «Батьківщини» спадає з березня.

Голосувати на виборах до парламенту 21 липня готові 65% українців. Ще 19% відповіли, що швидше за все також підуть на вибори. 9% опитаних ствердно відповіли, що на вибори не підуть. Із тих, що будуть голосувати, 64% мешканців західних областей планують іти на вибори.

Більшість мешканців західних регіонів (36%) вважають, що країна йде в не правильному напрямку. Водночас цей показник переважає й в інших регіонах.

Серед політиків, найбільшу довіру мають Володимир Зеленський, Святослав Вакарчук та Дмитро Разумков.

Читайте також: Вони йдуть, ми вибираємо. Усе про вибори, списки партій та можливі квоти

У опитуванні взяли участь 2000 респондентів, а похибка дослідження становить 2,2%.  Позачергові парламентські вибори призначили на 21 липня. Втім цей указ президента наразі розглядає Конституційний суд.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!