У Львові зафіксували температурний рекорд. Коли спека знову повернеться

2417 0
У найближчі дні буде дещо прохолодніше і з дощами, але наприкінці червня спека повернеться.
Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

Вчора, 24 червня, у Львові зафіксували абсолютний температурний рекорд. О 15.00 максимальна температура повітря досягла 32,6 градусів. За останні роки найвищою була температура повітря у 2016 році, але тоді вона була не вищою, ніж 29,7 градусів тепла. Про це Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Читайте також: До +34 та висока пожежна небезпека. Як вберегтися

Чи найближчим часом також очікувати температурних рекордів, наразі точно не відомо, адже найближчі дні будуть дещо холодніші – в межах 27 градусів. Спекотніша погода знову провернеться 30 червня.

За словами Олени Смалюх, сьогодні, 25 червня, над нашою територією проходять атмосферні фронти. Варто очікувати дощі, грози, місцями сильні зливи, а подекуди й шквали вітру 17-22 і навіть місцями до 25 м/с. Температура повітря сягне до 30 градусів тепла.

Завтра, 26 червня, вночі температура становитиме 14-19 градусів, а вдень 21-26 градусів. Також варто очікувати дощ вночі та вдень. Дощова погода збережеться й у наступні дні.

Читайте також: Як уникнути сонячного удару. Поради від МОЗ

«27, 28 і 29 червня очікуються короткочасні дощі. Нічні температури будуть сягати 10-15 градусів, а денні – в межах 22-27 градусів. Далі буде тепліше», – каже вона.

Зокрема, за словами синоптикині, 30 червня температура повітря знову зросте до 31 і навіть 32 градусів тепла. Чи буде новий температурний рекорд, наразі точно не відомо. Як розповідає Олена Смалюх, щоб його зафіксувати, потрібно кількаденного теплого сонячного, стабільного тепла.

«Спека знову повернеться, але чи буде побито температурний режим, сказати не можу. У найближчі дні, а також на початку липня будуть часті дощі. Сухої і надто високої температури повітря не передбачається», – додає вона.

Читайте також: На Львівщині обмежують рух вантажівок у спеку

Львів та область перебуватимуть під впливом нестійкої повітряної маси. Зокрема, з 1 до 5 липня вдень проходитимуть короткочасні грозові дощі.

«Буде комфортна тепла погода, але вона часто змінюватиметься на дощі та грози», – зазначила синопткиня.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!