В Україні назвали Телеграм-канали, які координують з росії

2442 0
Українські пабліки також закликають не співпрацювати з ними.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Українська влада закликає не читати Телеграм-канали «Легитимный», «Сплетница», «Картель», «Резидент», «Наблюдатель», «MediaPost», «Женщина с косой» та інші, які координують із росії. Про це йдеться у спільній заяві з приводу захисту інформаційного простору України від російських ворожих Telegram-каналів, опублікованій Службою безпеки України. 

«Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує кремль. Причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше і Служба безпеки України в межах відповідних кримінальних проваджень», – пояснюють у відомстві. 

Читайте також: Як росія створює псевдоукраїнські канали в Телеграмі і чим він небезпечний

Зокрема, йдеться про канали «Легитимный», «Сплетница», «Картель», «Резидент», «Наблюдатель», «MediaPost», «Женщина с косой». Повний перелік доступний за посиланням

СБУ закликає не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. Власників українських пабліків просять не продавати цим Телеграм-каналам рекламу, бо підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства. 

Нагадаємо, про те,чому російський месенджер став популярним в Україні та які є ризики його використання, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!